Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel

de Andra_Constantinescu in Torturi, 27 Iul 2017 | 5573 vizualizari

 

Un pic de inspiratie pentru acest tort a venit dupa ce am vazut tortul Mihaelei si apoi mi-a venit o idee, asa ca iata ce bunatate a iesit!
Lapte condensat indulcit caramelizat gasiti aici. Eu il am de la Merisor, careia ii multumesc mult! Tare bun este!

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g lapte condensat indulcit caramelizat
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 250 g mascarpone
  • un pachet de biscuiti Oreo cu cacao si crema de vanilie de 264 g
  • 75 g unt topit
  • bombonele de ciocolata pentru decor
  • Diametru inel de la tava detasabila pentru tort: 18 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel:

Ciocolatele se rup in bucati si se pun separat, in doua craticioare. Se adauga cate 100 ml frisca peste fiecare, se pun craticioarele la foc si se amesteca in ele pana cand se topeste ciocolata. Se pun compozitiile in doua castroane si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza cremele, apoi se adauga cate 100 g mascarpone in fiecare si se omogenizeaza.

Biscuitii se desfac si se curata de crema.

Intr-un castron se pune restul de frisca (50 ml), laptele condensat indulcit caramelizat, crema de la biscuiti si restul de mascarpone (50 g) si se mixeaza.

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.

Pe un platou se pune un inel de la o tava detasabila pentru tort cu diametrul de 18 cm. Se tapeteaza marginile acestuia cu folie de aluminiu si se aseaza biscuitii pe platou, apasandu-i cu un pahar. Se adauga crema din ciocolata cu lapte (se mai pastreaza putina crema pentru decor), crema cu laptele condensat indulcit caramelizat si, la final, crema din ciocolata alba. Se decoreaza tortul cu crema din ciocolata cu lapte pastrata, apoi cu bombonele din ciocolata.

Se introduce tortul la congelator pana cand ingheata si este gata de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata